zondag 29 januari 2012

Marc Leemans

En de winnaar op punten is...
Marc Leemans!

Waarom een staking op 30 januari?

Beste,
Het ACV mobiliseert zijn leden en militanten voor de algemene staking en actiedag van 30 januari.
Velen zijn enthousiast en vastbesloten om mee te staken.
Anderen delen wel de doelstellingen van deze mobilisatie , maar stellen zich vragen over de gekozen methode. Hieronder vind je enkele antwoorden op de vragen die worden gesteld.
WE WILLEN EEN SOLIDAIRE EN RECHTVAARDIGE MAATSCHAPPIJ
Staken is een zware beslissing die nooit met plezier wordt genomen. Maar syndicale actie is altijd moeilijk. In de loop van onze 125-jarige geschiedenis hebben we de sociale rechten altijd moeten afdwingen en verdedigen, dikwijls via acties allerhande. Dat is ook nu het geval.
We streven naar een solidaire en rechtvaardige maatschappij, zowel vandaag als morgen, voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen. We willen de groeiende armoede en de steeds groter wordende verschillen in onze samenleving een halt toeroepen. We willen dat iedereen op een waardige manier kan leven, groot worden, werken en ouder worden, met een waardig inkomen en in correcte leef- en arbeidsomstandigheden.
DE MAATREGELEN VAN DE OVERHEID ZIJN ONEERLIJK EN ONRECHTVAARDIG
De door de regering genomen maatregelen zijn oneerlijk en onrechtvaardig. We weten dat we moeten besparen, maar het is toch niet teveel gevraagd dat de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. En dat is nu niet het geval. Spijtig genoeg vonden we hiervoor geen gehoor! De werkzoekenden, jongeren en ouderen zijn de grootste slachtoffers van deze strenge besparingsmaatregelen.
Surf naar www.degevolgen.be om te zien wat dit voor jou betekent.
Op 2 december werd ons overleg beloofd. Dat overleg heeft te lang op zich laten wachten. Momenteel is er geen enkele concrete maatregel. Daarom kunnen we onze stakingsaanzegging niet intrekken. We moeten dus opnieuw onze stem laten horen.
HET ACV HEEFT ALTERNATIEVEN VOOR DE STRENGE BESPARINGEN
Het is mogelijk om op een rechtvaardige manier te saneren. Het ACV vraagt:
Meer en betere banen voor veel meer mensen: jongeren en werkzoekenden moeten zo snel mogelijk een goede job vinden, loopbanen moeten evenwichtig zijn willen we langer kunnen werken en de leeftijd is niet het enige criterium om het einde van de loopbaan te bepalen. De duur en de zwaarte van het beroep moeten meetellen.
Integraal behoud van de index en betaalbare energie om de koopkracht te vrijwaren. De index is geen loonsverhoging maar zorgt er enkel voor dat de lonen en sociale uitkeringen min of meer de prijsstijgingen volgen.
Een rechtvaardige fiscaliteit: iedereen, inclusief de grote vermogens en de grote ondernemingen, moet een rechtvaardige fiscale bijdrage leveren. Fraudeurs en speculanten moeten worden gestraft. Een degelijke openbare dienstverlening moet behouden en zelfs versterkt worden.
Een Europa ten dienste van zijn burgers: Europa moet vooral een duurzaam economisch herstel bevorderen, gericht op werkgelegenheid. Het beleid mag niet enkel op besparingen gericht zijn! Europa mag niet op de knieën gaan voor de financiële markten en de ratingsbureau’s.
Op deze website vind je een uitvoerige beschrijving van de alternatieven die het ACV verdedigt.
We hebben redenen genoeg om verontwaardigd te zijn.
We hebben vele alternatieven waarvoor we ons inzetten;.
Wij willen een samenleving die op een solidaire en rechtvaardige wijze is opgebouwd. Dit zullen we blijven verdedigen, hieraan willen we blijven bouwen.
Als je deze overtuiging deelt, verspreid deze brief dan onder al je vrienden, kennissen, collega’s, … Samen kunnen we weerwerk bieden.
Marc Leemans
Voorzitter ACV
Claude Rolin
Algemeen Secretaris ACV

Geen opmerkingen:

Een reactie posten