zondag 29 maart 2015

Zuhal Demir
De campagne #IkWilWerk van de sp.a legt het verschil tussen hen en de N-VA duidelijk bloot: socialisten willen het gevolg aanpakken, mijn partij de oorzaak van discriminatie.
Zuhal Demir

http://www.knack.be/nieuws/belgie/ikwilwerk-socialisten-willen-het-gevolg-van-discriminatie-aanpakken-n-va-de-oorzaak/article-opinion-545215.html

Het zal je als mooie vrouw maar overkomen om niet au sérieux genomen te worden.Je zou voor minder een paar pikante foto's op de wereld loslaten.
Edoch,laten we wel wezen, discriminatie is en blijft een ernstige aangelegenheid.

De oorzaak van discriminatie is volgens de N-VA een gebrekkige integratie.
Allochtonen die niet of nauwelijks Nederlands praten, allochtonen die zich niet aanpassen aan westerse waarden als gelijkheid tussen man en vrouw of scheiding van kerk en staat.
Dat wekt de nodige wrevel op en daar wil men iets aan doen.

Het gevolg van discriminatie is volgens de SP.A een gebrekkige integratie.
Mensen met een migratie achtergrond (dat is hetzelfde als allochtoon, maar toch ook weer niet) worden achteruit gesteld als het werkgelegenheid of woongelegenheid betreft. Dat maakt dat ze kritisch gaan staan (je zou voor minder) ten aanzien van de westerse waarden en dat ze zich terugplooien op hun eigen normen en waarden. Hier en daar zou dat zelfs aanleiding geven tot radicalisering.
Om dat te vermijden wil men daar iets aan doen.Euh....Dat moeten we even bekijken.
Hebt u twee minuutjes?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten